Attraktioner

Campingpladsen er placeret midt i naturen, men samtidig tæt på Silkeborgs mange attraktioner: Museer, gallerier, Hjejlebådene, AQUA Akvarium og dyrepark og meget mere. 
I informationen på pladsen finder du et udvalg af brochurer for forskellige attraktioner. Her finder du også turistguiden, som er fuld af ideer til din ferie i Silkeborg. 

Museum Jorn

Til højre ses Asger Jorns billede “Den foruroligende ælling”, som kan ses på Silkeborg Kunstmuseum.

Museum Jorn er et dansk kunstmuseum beliggende i naturskønne omgivelser ved Remstrup å (Gudenåen) i Silkeborg.

Museum Jorn rummer de samlinger, der blev skabt af Asger Jorn fra begyndelsen af 1950’erne og frem til hans død i 1973, og som siden er fordoblet. Museet omfatter derfor ikke bare den største samling af Jorns egne værker, men også tusindvis af malerier, skulpturer og værker på papir af andre kunstnere – dels fra COBRA og dels ældre, internationale kunstnere, der inspirerede Jorn, eller som kunstnerisk stod for det samme, fx Max Ernst, Francis Picabia, Fernand Léger og Man Ray.

Læs mere på: www.museumjorn.dk

Turistinformation

I Silkeborg findes ingen fast turistinformation, til gengæld finder du i uge 25-35 på gaden i Silkeborg turistinfo-cykler, hvor medarbejderne kan guide dig til gode ferieoplevelser og meget mere.
Du kan også slå et smut forbi turistcafeen Café 1. Række på Papirfabrikken ved havnen, hvor der findes brochurer, wifi og mulighed for at hvile benene.
På Silkeborg Bibliotek står personalet også klar til at hjælpe turister, og her finder du også gratis wifi samt mulighed for at låne en computer.

For flere oplysninger se: www.silkeborg.com

Silkeborg Museum

Silkeborg Museum har til huse i Silkeborg Hovedgård, der er Silkeborgs ældste bygning. Museet er blandt andet hjemsted for Tollundmanden, et af oldtidens bedst bevarede moselig.

Samlingerne omhandler udover oldtidsperioderne vikingetid, middelalder, Silkeborg Slot, Silkeborg som skovegn, gamle håndværk, en antik glassamling og det berømte “Sorring-lertøj”.

Læs mere om museet på: www.silkeborgmuseum.dk

AQUA Akvarium og Dyrepark

Familieoplevelser til en hel dag.

I AQUA Akvarium & Dyrepark er der oplevelser og aktiviteter
for store og små – i al slags vejr, året rundt.

Indendørs byder AQUA Akvarium & Dyrepark på usædvanlige undervandsoplevelser med panoramakig ud i store søer og med spændende udstillinger om dyrelivet i de danske søer og vandløb.Udendørs finder du den dejlige AQUA-park med bævere, oddere, vaskebjørne, hvide storke og masser af andre dyr. Her er vildmarkssti og stor vandlegeplads med vandkanoner, sluser, soppebassin og andre sjove aktiviteter.

Læs mere på: www.visitaqua.dk

Labyrinthia

Ta’ på udflugt til Labyrinthia, Labyrinternes Land ved Silkeborg, oplev nogle anderledes, sjove og udfordrende timer i labyrinternes verden og få masser af sund motion til både hoved og ben. Nyd synet og duften af de hundredvis af smukke roser i vores nye vandlabyrint (og bliv måske en lille smule våd), og brug ”de små grå” i kryptoteket.

Labyrinthia er en anderledes sjov attraktion for børn, voksne og seniorer. Alle kan være med. Kom og få en rigtig god dag i hyggelige og uhøjtidelige omgivelser. Du behøver ikke at stå i kø for at prøve vores forlystelser, og tempoet – det bestemmer du selv !

Bliv væk på LABYRINTHIA, eller få i hvert fald en fornemmelse af, hvordan det er at være på “herrens mark”.

For mere information se: www.labyrinthia.dk


Copyright © 2010 - Gudenåens Camping - Designet af: René Sejling - Larsen Fotografi