Attraktioner

Campingpladsen er naturskønt beliggende men alligevel tæt på Silkeborgs mange aktiviteter: Museer, gallerier, Hjejlebådene og Aqua centret.

Billetter til de fleste lokale attraktioner kan med fordel købes på Gudenåens Camping Silkeborg

Museum Jorn

Til højre ses Asger Jorn´s “Den foruroligende ælling” Billedet kan ses på Silkeborg Kunstmuseum.

Museum Jorn, Silkeborg, er et dansk kunstmuseum beliggende i naturskønne omgivelser ved Remstrup å (Gudenåen) i Silkeborg.

Museum Jorn rummer de samlinger, der blev skabt af Asger Jorn fra begyndelsen af 1950’erne og frem til hans død i 1973 og som siden er fordoblet. Museet omfatter derfor ikke bare den største samling af Jorns egne værker, men også tusindvis af malerier, skulpturer og værker på papir af andre kunstnere – dels fra COBRA og dels ældre, internationale kunstnere, der inspirerede Jorn, eller som kunstnerisk stod for det samme, fx Max Ernst, Francis Picabia, Fernand Léger og Man Ray.

www.museumjorn.dk

Silkeborg Turistbureau

Her ses Silkeborgs smukke turistbureau beliggende ved havnen, direkte i centrum. www.silkeborg.com

På bureauet fås brochurer fra hele området, også fra Silkeborg Museum med bla. Tollundmanden.

Silkeborg Museum

Silkeborg Museum har til huse i Silkeborg Hovedgård der er Silkeborgs ældste bygning. Museet er blandt andet hjemsted for Tollundmanden, et af oldtidens bedst bevarede moselig.

Samlingerne omhandler udover oldtidsperioderne vikingetid, middelalder, Silkeborg Slot, Silkeborg som skovegn, gamle håndværk, en antik glassamling og det berømte “Sorring-lertøj”.

www.silkeborgmuseum.dk

AQUA ferskvandscentret

Besøg AQUA ferskvandscentret. Her får alle både store og små en fornøjelig og lærerig dag.

Nyd odderen eller bæveren i sit rette element og følg ferskvandsfiskene, det er en anderledes oplevelse på AQUA.

AQUA Ferskvands Akvarium er et zoologisk center i Silkeborg bygget tilbage i 1993 (var Nordeuropas største da det åbnede i 1993). Stedet viser livet i de danske ferskvandsøer og -vandløb såvel i store indendørs akvarier fyldt med fisk som udenfor i søer, hvor man blandt andet finder oddere, gedder, lappedykkere, og bævere. Et gennemgående tema hos AQUA er dyrelivets tilpasningsevne under miljømæssige forandringer, herunder forurening. Centeret ligger i tilknytning til Ferskvandscentret, der er beliggende i det tidligere sanatorium tæt ved Gudenåen, i den sydlige ende af Silkeborg.

www.ferskvandscentret.dk/aqua

Labyrinthia

Ta’ på udflugt til Labyrinthia, Labyrinternes Land ved Silkeborg, og oplev nogle anderledes, sjove og udfordrende timer i labyrinternes verden, og få masser af sund motion til både hoved og ben. Nyd synet og duften af de hundredvis af smukke roser i vores nye vandlabyrint (og bliv måske en lille smule våd), og brug ”de små grå” i kryptoteket.

Labyrinthia er en anderledes sjov attraktion for børn, voksne og seniorer. Alle kan være med. Kom og få en rigtig god dag i hyggelige og uhøjtidelige omgivelser. Du behøver ikke at stå i kø for at prøve vores forlystelser, og tempoet – det bestemmer du selv !

Bliv væk på LABYRINTHIA, eller få ihvertfald en fornemmelse af hvordan det er at være på “herrens mark”.

www.labyrinthia.dk


Copyright © 2010 - Gudenåens Camping - Designet af: René Sejling - Larsen Fotografi